Äckliga pluggande..

Rent ut sagt fy fan för spanska och No ucsh ucsh ucsssh...tråkigaste ämna ja!! Sitter just nu och har sån äcklig ångest över att jag inte har pluggat på spanska förhöret imorgon och inte lämnat in en inlämning i NO som skulle vart inne idag... Tänker faktiskt inte bry mig skiter totalt om jag får F i dessa hemska ämnerna. Nu tänker jag gå och lägga mig och tänka på andra saker som inte handlar om att jag kommer få F på ngt böjningsförhör i spanskan. Tex att lyssna på Håkan Hellströms gamla låtar så härliga tack för att du och din musik finns!! och att jag fått mina käraste vans av mor min igår (tidig födelsedagspresent) jo jag är glad, invigde dom på streeten idag Dödssköna säger jag bara, marinblåa och så fina!!.. 
 

spring fashion

vår
Vad tror ni blir vårens trender? Jag tror färgerna kommer gå mycket i ljusa toner.. Primeboots kommer nog alla bära iår igen, snygga men känns lite segt att köpa de nu när alla sveriges ungdomar bär dom, dessutom fick jag ju mina bykoah boots i julklapp så dem kommer användas en hel del i vår. 
Campomaggi väska är något jag dregglat över ett tag nu, men är man som jag och har svårt att spara så kan Lovisa kan fortsätta drömma ett tag till.. Men ska verkligen försöka spara nu och så kan jag ju även önska mig den i konfa present eftersom jag konfirmerar mig i sommar. 
Även ray ban är ett stort craving inför vår/sommaren går ju i trend år efter år!
 

 


Plugga, frukost & kalas

Morgonen startade med en super frukost, känns ju lite bättre när jag ska sitta och plugga hela dan känner verkligen att det behövs. Måste plugga upp mina betyg rejält denna terminen för att få bra i nian vill verkligen komma in på en viss linje och om jag ska kunna gå där så är det att verkligen kämpa med skolan just nu känner jag. Ikväll ska vi åka iväg på 3-års kalas hos mammas vänner sedan är det hem och fortsätta med detta pluggandet. have a nice saturday.

så som Lördagar ska vara!

Vaknade imorse av mamma som väkte mig, vi tog bilen till kungälv och sprang en runda uppe i Fontin. Det var sååå härligt, älskar att springa där uppe för det är så himla mysig skog. Är uppväxt där kan man säga hade väl en promenadväg på 3 minuter för att komma dit.. när man springer femman så är det en jätte fin vit stor "herrgård" som ser ut som ett slott och världens finaste faluröda lada som står på andra sidan ängen,  där skulle de ju inte vara fel att bo direkt!
Efter joggingturen tog jag en sväng på pingstkyrkans loppis & secondhand dom har ju flyttat till ett annat ställe så jag fyndade sötaste handblåsta glasklockan för en ynka liten femma så fiiin och ett riktigt kap..fyndade även en lerkruka som jag ska plantera luktärter i sommar .. Efter det tog vi en liten sväng förbi handeln och köpte med oss varsin semla, himla mysig lördag får jag säga och nu sitter jag bänkad med en kopp te och kemiboken i soffan. ha en trevlig lördag!
haha mer hjortar än semla i bilden..
 
 
 

Plugga, när det är som bäst!

Har kommit hem från skolan för en liten stund sedan och tänkte sätta mig och plugga till ett Kemi prov vi ska ha nästa vecka.. Gjort mig en stor smothie känns lite roligare att sitta och plugga då.
Mamma kom också hem precis med en stor bunt CVn jag har skrivit så roligt, nu är det bara att få delat ut dom också och om man heter Lovisa kan det ta ett tag, skjuter fram saker jag ska göra hela tiden.. Speciellt om jag ska ta mig in till göteborg och dela ut dom dessutom..

frukoststund har guld i mun

Jag sitter här och njuter av min goda frukost, bestående utav Macka, youghurt med rostade havregryn, linfrön, mango, blåbär och hallon, en stor kopp grönt te och egenpressad apelsinjuice. Det va inte helt fel denna studiedag det är oftast bara när jag är ledig jag hinner fixa en goda frukostar. När det är skola så tar jag en macka stoppar i mig och springer till skolan..
Jag hade ett riktigt bra inlägg jag tänkte publicera igår men så ville inte min kamera starta men efter en stund så fattade jag att det var batterierna som behövdes laddas haha..
sen så har jag även ingen header på bloggen för den försvann för ett tag sen bara sådär, så jag ska beställa en ny för jag är sämst på att designa bloggar!  haha konstingt inlägg mycket att säga med korta meningar hoppas ni förstår haha....
Har ni förslag på vad ni vill höra om i bloggen eller i bilder så får ni kommentera desto mer förslag desto mer bloggning! Ha en bra dag.
 

Bullbak!

 
 
Ett av mina stora intressen är ju bakning så ni kommer kunna ta del av en hel del recept här på bloggen. Ikväll så har jag och min kusin Mathilda stått och bakat kanelbullar så lätt och så gott!! 
 
                                               RECEPT KANELBULLAR.
   Sedan så kan du dubbla receptet om du så vill!, du kan även göra vaniljbullar, mandellmassbullar osv, då är det bara att byta kanelen mot vanilj och i mandellmass bullarna så får du exprementera lite ta bort sockret och kanelen och lägg i ca 100 g mandelmassa.. Testa er fram helt enkelt.
                                                       (DEG) 
                                                     25 g jäst
                                                    75 g smör
                                                    2,5 dl mjölk
                                                    0,5 dl socker 
                                                    1 krm salt
                                           1 tsk malen kardemumma
                    ca 11 dl mjöl. (packa inte degen med för mycket mjöl, längre jästid och dem blir torra!)
                                                
                                                     (Fyllning)
                                                 75/100 g smör.
                                                 0,5 dl strösocker
                                                 1,5 tsk kanel.
                                                 

                                                   Beskrivning:
                                                 (BULLDEG)
                           
  1. Smula ner jäst i bunke.

  2. Smält smöret i en kastrull . Tillsätt mjölken. Rör om och låt det bli fingervarmt 37°C.

    ( tänk att inte låta det bli varmare än 37°C för när det överstiger 40 °C så dör jästen av värmen.)

  3. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. 

    Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.

  4. Mät upp vetemjölet i litermått/decelitermått. 

  5. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in vetemjölet i degen.

  6. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakhandduk ca 30-45 minuter.

                  
        Utbakning:         

  1. Under tiden degen jäser mäter du upp smör, strösocker och kanel i en bunke. Låt stå framme minst 15-30 min så att smöret blir mjukt.

    Kör med elvisp (med vispar) till en jämn smet eller använd gaffel.

  2. När degen jäst färdigt, häll upp den på ett mjölat bakbord och knåda.

  3. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. 

    Bred på fyllningen och rulla ihop.

  4. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt.

    Låt jäsa under bakhandduk ca 30-45 minuter.

    Pensling:

  1. Vispa upp 1 ägg och sätt på ugnen på 225°C under slutet av jästiden.

  2. Pensla försiktigt på de färdigjästa bullarna. Strö över pärlsocker.

  3. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200°C i 10-12 minuter tills bullarna fått fin gyllenbrun färg.

  4. Låt bullarna svalna på galler under bakhandduk.

     

 

Ett bra nyår 2013

Hoppas alla haft det roligt på nyårsafton och firat in det nya året med familj och vänner, kollat på fryverkerier och och ätit god mat! 
Själv har jag firat in det nya året med mina vänner Frida, Johanna & hennes lilla vovve Aiax. Mamma skickade jag iväg till hennes kompis så med oss firade hon inte..he he. Vi har kollat på fryverkerier och jag gjorde ett gott försök till att fota dessa fryverkerier, men det är jag inte direkt någon höjdare på om jag säger så. men ni får dom få bilderna som blev relativt lyckade.
Har ni några nyårslöften? Själv har jag några vet inte direkt om jag vill kalla det löften för då måste man följa det men mer för att må bra och så! .. Jag ska börja äta mer nyttigt och inte slänga i mig massa skräpmat utan att jag vet vad det är jag stoppar i mig.. ska även börja motionera mer, gärna ute i naturen. Ta vara på livets goda skratta mer och vara glad se saker positivt istället för negativt att man kan göra någonting roligt av livet. Jag ska börja satsa mer på skolan och se det man får i uppgift som en utmaning istället för att ge upp. 

Sen så vill jag även nämna att det är copyright på ALLA mina bilder, så om du vill låna en bild så fråga mig om tillåtelse innan.
 
och länka min blogg under bilden!