Bullbak!

 
 
Ett av mina stora intressen är ju bakning så ni kommer kunna ta del av en hel del recept här på bloggen. Ikväll så har jag och min kusin Mathilda stått och bakat kanelbullar så lätt och så gott!! 
 
                                               RECEPT KANELBULLAR.
   Sedan så kan du dubbla receptet om du så vill!, du kan även göra vaniljbullar, mandellmassbullar osv, då är det bara att byta kanelen mot vanilj och i mandellmass bullarna så får du exprementera lite ta bort sockret och kanelen och lägg i ca 100 g mandelmassa.. Testa er fram helt enkelt.
                                                       (DEG) 
                                                     25 g jäst
                                                    75 g smör
                                                    2,5 dl mjölk
                                                    0,5 dl socker 
                                                    1 krm salt
                                           1 tsk malen kardemumma
                    ca 11 dl mjöl. (packa inte degen med för mycket mjöl, längre jästid och dem blir torra!)
                                                
                                                     (Fyllning)
                                                 75/100 g smör.
                                                 0,5 dl strösocker
                                                 1,5 tsk kanel.
                                                 

                                                   Beskrivning:
                                                 (BULLDEG)
                           
  1. Smula ner jäst i bunke.

  2. Smält smöret i en kastrull . Tillsätt mjölken. Rör om och låt det bli fingervarmt 37°C.

    ( tänk att inte låta det bli varmare än 37°C för när det överstiger 40 °C så dör jästen av värmen.)

  3. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. 

    Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.

  4. Mät upp vetemjölet i litermått/decelitermått. 

  5. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in vetemjölet i degen.

  6. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakhandduk ca 30-45 minuter.

                  
        Utbakning:         

  1. Under tiden degen jäser mäter du upp smör, strösocker och kanel i en bunke. Låt stå framme minst 15-30 min så att smöret blir mjukt.

    Kör med elvisp (med vispar) till en jämn smet eller använd gaffel.

  2. När degen jäst färdigt, häll upp den på ett mjölat bakbord och knåda.

  3. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. 

    Bred på fyllningen och rulla ihop.

  4. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt.

    Låt jäsa under bakhandduk ca 30-45 minuter.

    Pensling:

  1. Vispa upp 1 ägg och sätt på ugnen på 225°C under slutet av jästiden.

  2. Pensla försiktigt på de färdigjästa bullarna. Strö över pärlsocker.

  3. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200°C i 10-12 minuter tills bullarna fått fin gyllenbrun färg.

  4. Låt bullarna svalna på galler under bakhandduk.

     

 

Kommentarer

Design gjord av Amanda
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback